De Emmausjongeren

Een middag voor Ouderen

Diaconaction 2012! – Jong voor Oud in verpleeghuis Vrederust West

Ieder jaar hebben wij als Emmausjongeren in mei een project, namelijk Jong voor Oud. Een project waarbij wij een middagprogramma maken voor ouderen die dagelijks eenzaam zijn. Deze ouderen nodigen wij dan uit, om hen een leuke middag te bezorgen. Omdat er altijd erg enthousiast gereageerd word op deze middag, hebben wij besloten om dit jaar voor de Diaconaction dit project in een verpleeghuis te houden.

Om 13.30 hebben wij ons verzameld bij verpleeghuis Vrederust West. Na enkele voorbereidingen gedaan te hebben, zijn wij zelf de bewoners gaan halen van de verschillende afdelingen. Er was mogelijkheid voor 25 bewoners om mee te doen.

Om 14.00 ging het programma van start. We begonnen met zang, waarbij wij het liedje ‘’Ik ben met Catootje naar de Botermarkt geweest. Daarbij zijn verschillende jongeren omgekleed in personages die in het lied voorkomen, zoals de Oude Heer en de Heks. De bewoners zongen enthousiast mee met het lied.

Na het lied werden de bewoners in verschillende groepjes ingedeeld voor de Quiz. Bij de verschillende groepjes nam een jongere plaats. Er werden vragen gesteld over muziek, Den Haag, het koningshuis en erfgoed van Nederland. De bewoners wisten veel vragen goed te beantwoorden. Na de quiz kregen de bewoners een kopje koffie en iets lekkers en werd de quiz nagekeken. Als vrij snel kwam de uitslag van de quiz en het winnende groepje kreeg een lekkere chocoladetraktatie.

Als laatste onderdeel stond de bingo op het programma en iedereen deed hiermee enthousiast mee. Er werden 3 ronde’s gespeeld en er zijn veel mooie prijsjes gewonnen. Als afsluiting kreeg iedereen nog een glaasje drinken, waarna alle bewoners weer terug naar de afdelingen werden gebracht.

De bewoners hebben erg genoten van deze middag!

                                                                                                      Bart

 

 

 

 

 undefined