De Emmausjongeren

Kampweekend 2012 

In het weekend van 23/24 juni zijn de Emmausjongeren op kampweekend geweest. Dat weekend had als thema: Sportiviteit en Rivaliteit. Hoe ver ga jij om te winnen? Voor dit weekend hadden wij ook jongeren uit de andere geloofsgemeenschappen uitgenodigd om met ons mee te gaan en 2 jongeren mochten wij dan ook verwelkomen.

Het weekend begon met een fietstocht met opdrachten naar huize Don Bosco in Delft. In de middag gingen wij naar het nabij gelegen Wilhelminapark voor een middag vol sport met o.a. touwtrekken, klootschieten, penalty schieten en een estafetteloop. Gelukkig bleef het mooi weer, wij hebben ons in het zweet gewerkt. Weer terug op Don Bosco, hadden de jongeren wat tijd voor zichzelf, al moest er tussendoor ook nog aan improvisatieopdrachten voor de avond gewerkt worden. Na het eten van overheerlijke pannenkoeken en daarna de nodige corvee, ging Bertran ons voor in een jongerenviering welke aansloot bij ons thema.

In de avond was het lachen, gieren, brullen met de improvisatieopdrachten, met o.a. een goochelaarsduo en een televisie-uitzending, waarbij drie beelden op humoristische wijze in elkaar overgingen. Een soort conference waarbij de dag werd doorgenomen en iedereen actief moest meedoen. Een quiz, waarna de winnaar een liedje mocht zingen. Daarna het gezamenlijk zingen van liedjes. Het geheel werd met drie dansjes afgesloten, waaraan wij allen weer mee moesten doen. Na nog een stoelendans hebben wij de avond afgesloten met een hapje en een drankje, waarna de jongeren zich terug trokken op de slaapzalen en samen nog wat lol maakten. Om ongeveer 02:00 was het dan ook uiteindelijk rustig in huis.

Na een goede nachtrust, zat iedereen om 09:00 aan de ontbijttafel en na het afscheid nemen van Bertran, die helaas andere verplichtingen had, gingen wij in de plenzende regen naar het zwembad, waar wij ons heerlijk vermaakten. Na een heerlijke lunch, kwam de prijsuitreiking van de winnaars van het hele weekend:de fietsopdracht, de improvisatieopdracht, de stoelendans en de sportiefste jongere. Uiteindelijk bleek iedereen wel een prijsje gewonnen te hebben. Het weekend werd afgesloten met het onvermijdelijke corvee om alles netjes en schoon achter te laten. Om 14:00 zijn we terug gefietst naar het kerkplein en was het weekend echt afgelopen, maar kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagd kampweekend!

Corrie van Leeuwen